10 Kasım 2009

On Kasım'da açılım... NEDEN? - ZAFER YAPICI

Hükümet Kürt açılımını Meclis'e getiriyor. Hem de çok anlamlı bir günde... Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da...

Şimdiye kadar anlaşılamayan açılım, bugün, 10 Kasım'da; bu çok özel günde mi anlaşılacak?

Değerli okurlarım, AKP, Kürt açılımını Meclis'e getirmek için 10 Kasım'ı seçiyorsa mutlaka bunun altında da yeni bir "açılım" yatıyor demektir.

Bu açılım, neden "Atatürk'ü önemsizleştirmeye çalışma açılımı" olmasın?...

* * *

Ne acıdır ki, Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclisi'nde, ülkeyi yöneten AKP Hükümeti'nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından 10 Kasım'ın önemi (!) şu şekilde dile getiriliyor: "10 Kasım günlerden biridir...Bugüne özel bir önem vermenin, bugüne özel anlamlar çıkaracak noktaya getirmenin ben doğru olmadığı kanaatindeyim."

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, selefinden geri kalır mı? O da Mustafa Kemal Atatürk'ü kastederek "Ölenle ölünmüyor, hayat devam ediyor" diyor. Şahin, Atatürk'ü anmayı tatil yapmakla eşdeğer tutuyor. İnandırıcılığı olmayan, alaycı bir üslupla 10 Kasımlarda da çalışmak gerektiğini ifade ediyor.

(Doğru. 10 Kasım'da iktidar çalışıyor. Ne için mi? Kürt açılımı için. Ulusu etnik hatlar boyunca ayrıştırmayı kolaylaştırmak için!)

Arınç ve Şahin'in bu sözlerinin yapıçözümü, AKP zihniyetinin çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk'ü an(la)ma gününü sıradan bir günmüş gibi gösterme yoluyla Atatürk ilke ve devrimlerini unutturmak istediğini ortaya koymaz mı?

Kürt açılımının Meclis'e taşınması için 10 Kasım'ın seçiliyor olması da içinde bir mesaj kaygısını barındırmıyor mu? Cumhuriyet'in Meclisi'nde ve tüm Türkiye'de Türk bayraklarının yarıya indiği günde Atatürk'ün felsefesini benimsemiş kitlelere bir sindirme ve Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden haz etmeyen bir yerlere bir işbirliği mesajı mı verilmek isteniyor?

* * *

Değerli okurlarım, tüm bu gayretler boşuna.

Birileri istemese de, Türk milletinin yurttaşları olarak bizler sadece on kasımlarda değil her zaman ve her yerde Atamızı anacağız, anlayacağız ve anlatacağız.

Dahası, birilerinin istememe nedenlerini çözümleyerek Atamızı anlayacağız, anlatacağız.

Ne mutlu ki Türk milleti Atatürk'ü bir kez daha anacak, anlayacak!

Ruhun şad olsun ATAM...

İlkelerin, devrimlerin ve öğütlerin sonsuza dek yaşayacak...

(Haber Ekspres, 10 Kasım 2009)

Hiç yorum yok: