23 Şubat 2011

Kilıçdaroğlu CHP'nin tarım politikalarını Ödemiş'de açıklıyor- Zafer Yapıcı


AKP'nin sekiz yılda uyguladığı tarım politikaları ülkemizde tarımı çökertmiş, çiftçiyi iflasa sürüklemiştir. Geçimini tarıma bağlayan geniş halk kesimlerinin geleceğini karartmıştır.

Nüfusumuzun her yıl yaklaşık bir milyon kişi artması ve üretimin azalması ile nüfus-üretim arasındaki uçurum gittikçe artmaktadır. Bu durum ithalatta patlama yaşanmasına yol açmakta, ithalat patlaması tarım sektörünü daha da güç duruma taşımaktadır.

Kısacası her yeni gün mevcut işsizlere yeni işsizler, mevcut yoksullara yeni yoksullar ekleniyor. Bununla da kalmıyor, ülkemiz dışarıya bağımlı hale geliyor...

Türk çiftçisi, Türk köylüsü yerine yabancı çiftçi, yabancı köylü, yabancı üretici zengin olup refah içinde yaşıyor.

Değerli çiftçi kardeşlerim, bakınız CHP bu konuda diyor: "Kendi çiftçimizi ve üretim potansiyelimizi destekleyip, ülkemizi ithalata bağlı kalmaktan kurtaracak, çiftçimizin refahını ve soframızın bolluk-bereketini arttıracak yeni bir tarım düzeni kurmayı vaat ediyoruz. CHP iktidarında bu gidişi tersine çevirecek, tarıma hak ettiği önemi ve desteği vereceğiz. Politikalarımız hazır. Çiftçimize, doğamıza, üretim potansiyelimize saygı duyan ve sahip çıkan CHP iktidarında; üreten, işleyen ve tüketen mutlu olacaktır".

Değerli okurlarım, şunu da unutmamamız gerekiyor. Çiftçi ve köylünün üretim yapamaması demek, bu kesimlerin işsiz ve yoksul kalmaları demektir. Bu durum hem sofralarımıza konan gıda maddelerinin azalmasına hem de ekonominin daha da bozulmasına neden olacaktır.

Kentli kardeşim, sofranda yabancıların ürettiği gıda maddelerini fazla para vererek yemek, üstelik onların zengin ve refah içinde olmalarına katkı koymak istemiyorsan,

O zaman, hem kendi çiftçine, hem de çiftçiye sahip çıkan CHP'ye destek ver.

Destek ver ki, ülkemizin geleceğini hep beraber aydınlığa çıkaralım...

* * *

"Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışmasını, çağdaş ekonomik önlemlerle en yüksek düzeye çıkarmalıyız. Köylünün çalışması sonunda elde edeceği emek karşılığını, onun kendi menfaatine olmak üzere yükseltmek, ekonomi politikamızın temel ruhudur. Bu nedenle; bir yandan çiftçinin çalışmasını arttıracak, daha yararlı duruma getirecek bilgilerin, teknik araç ve gereçlerin kullanılması ve yaygınlaşmasına çalışırken, diğer yandan, onun emeğinin sonuçlarından en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacak ekonomik önlemleri ortaya koymaya çalışmak lazımdır".

Mustafa Kemal ATATÜRK (1922)

* * *

Değerli okurlarım, CHP, işte bu şiarla ülke için ürettiği halkçı politik açılımlarından biri olan tarım politikasını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 26 Şubat 2011 saat 13.00'de Ödemiş istasyon meydanında yapılacak olan "Tarım Mitingi"nde kamuoyuna açıklayacaktır.
Tarımı yok eden anlayışa karşı; ulusal tarımımızın, çiftçimizin, köylümüzün ve tüm halkımızın geleceğini ilgilendiren bu mitinge ve bu mitingde anlatılacaklara; yani kendi politikalarınıza; halkçı politikalara...

...Sahip çıkmak istemez misiniz?...
(Haber Ekspres Gazetesi- 23 Şubat 2011)

Hiç yorum yok: