29 Mayıs 2007

CHP İKTİDARINDA ÖNEMLİ PROJELER - ZAFER YAPICI


Değerli okurlarım, seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi "halkımızı ezdirmeyeceğiz, ülkemizi soydurmayacağız, devletimizi böldürmeyeceğiz" sloganının içini doldurarak ürettiği projelerle halkın karşısına çıkıyor. "Önce insan, önce iş, önce güvenli ve onurlu yaşam" diyen CHP, sadece öncelikli projelerini değil, bu projelerin maliyet ve kaynaklarını da açıklıyor.

Gelin bu listeye kısaca bakalım:

(1) SIFIR AÇLIK Projesi: 3 milyon aileye, ayda 400 YTL karşılıksız YAŞAM DESTEĞİ. Maliyeti: 12,700 milyar YTL'dir.

(2) ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ YAŞAM DESTEĞİ Projesi: 1 milyon 200 bin üniversite öğrencisine yılda 2 bin 500 YTL burs verilmesi. (Öğrenim kredileri -1,1 milyar YTL.- hariç) Maliyeti: 3.100 Milyar YTL'dir.

(3) KAMU İSTİHDAM Projeleri: "GENÇ-İŞ" Projesi ve Kalkınmada Öncelikli Yörelerde 300 bin kişilik Geçici İstihdam Projesi. Maliyeti: 2.250 milyar YTL'dir.

(4) İŞ KURMA DESTEK Projesi: GENÇ-İŞ KUR Projesi, Mikro ve Risk Kredisi Desteği. Maliyeti: 1.975 milyar YTL'dir.

(5) AR-GE DESTEĞİ Projesi: AR-GE ve yeniliklere karşılıksız nakit desteği. Maliyeti: 3.380 milyar YTL'dir.

(6) TARIMA DESTEK, ÇİFTÇİYE GÜÇLÜ KORUMA Projesi: Çiftçi ve tarıma bugünkü iktidarın verdiğinin iki katını aşan kapsamlı koruma ve destek. Maliyeti: 11.280 milyar YTL'dir.

(7) BÖLGESEL KALKINMA, EŞİTLİK ve ONARIM Projesi: Maliyeti: 9.870 milyar YTL'dir.

(8) ÇAĞDAŞ SOSYO - EKONOMİK ALT YAPI Projesi: Sanayi ve turizm ile eğitim ve sağlık sektörlerine yönelik (ulaştırma, iletişim ve enerji dahil) çağdaş alt yapı. Maliyeti: 16.900 milyar YTL'dir.

Değerli okurlarım, yukarıda saydığımız CHP'nin öncelikli projelerin maliyetlerinin toplamı 61 milyar 450 milyon YTL'dir. CHP bu finansman gereğinin kaynaklarını da şu şekilde açıklamıştır:

1. 2007 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde halen mevcut olan kaynak toplamı: 21.118 milyar YTL.

2. Faiz Dışı Fazla'nın GSMH'ya oranının yüzde 6,5'dan, yüzde 3,0'e indirilmesi ile sağlanacak kaynak: 20.000 milyar YTL.

3. İşsizlik Fonu'ndan aktarılacak kaynak (Fon toplamının % 25'i): 6.325 milyar YTL.

4. Kayıt dışı ekonominin 5 yılda GSMH'nın %10'u oranında kayıt altına alınması ile sağlanacak ek vergi gelirlerinden aktarılacak kaynak: 2.800 milyar YTL.

5. Vergi denetiminin etkinleştirilmesi ile sağlanacak ek vergilerinden aktarılacak kaynak: 4.000 milyar YTL.

6. Kamu yapım ve ihalelerinde şeffaflık ve etkin denetim sonucu yolsuzlukların önünün alınması ile sağlanacak tasarruftan aktarılacak kaynak: 2.500 milyar YTL.

7. Lüks taşıt ve mal ithalatından alınacak ek vergi ile sağlanacak gelirlerden aktarılacak kaynak: 1.500 milyar YTL.

8. Kamu teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinden aktarılacak kaynak: 3.207 milyar YTL. Elde edilecek toplam kaynak 61.450 milyar YTL'dir. Yani CHP, hayata geçirmeyi planladığı projelerin kaynağını da açıklamış olmaktadır.

Halkın iktidarı

Değerli okurlarım, ülkemizi yönetme iddiasıyla seçimlere hazırlanan siyasi partilerin hangi projeler ürettiğini, bu projelerin maliyetlerinin nereden karşılanacağını, ülkemize ve insanımıza ne fayda sağlayacağını elbette bilmemiz gerekir. Çünkü siyasal iktidarın ekonomik ve sosyal politikaları, rejim karşısındaki tavrı ve hatta dış politika yaklaşımları sonucunda yaşamları değişecek olan bizleriz. İşte bu nedenle ülke bütünlüğüne, rejimine değer veren partiyi iktidara taşımalıyız. İç ve dış politikada onurlu işler yapacak partiyi iktidara taşımalıyız. Halkın refahını ve geleceğini düşünüp, sosyal devleti oluşturma çabası içinde olacak partiyi iktidara taşımalıyız. Bu kez halkı iktidara taşımalıyız!
Güzel günler göreceğiz...

Haber Ekspres Gazetesi

29 Mayıs 2007 Salı

http://www.haberekspres.com.tr/2007/05/29/yazi.php?id=117

Hiç yorum yok: