16 Aralık 2008

MEHMETÇİK, TÜRK ULUSUNUN ORTAK DEĞERİDİR - ZAFER YAPICI

Her dönem olduğu gibi bu dönem de askere gidecek olan gençlerimiz; aileleriyle, yakınlarıyla, yurdun dört bir yanında duygulu anlar yaşıyorlar.

Anne ve babalar, büyük özveri ile yirmili yaşlara getirdikleri oğullarını, Cumhuriyet ordularına katılmak üzere kıtalarına davullarla zurnalarla, gurur ve sevinçle yolluyorlar.

Dünyada hiçbir millet yoktur ki, çocuklarını, vatan savunmasında şehit olma ihtimalini bile bile davulla zurnayla askere göndersin.

Hele terörün kol gezdiği ve şehit haberleriyle yüreğimizin dağlandığı bir sırada her Türk anne ve babası gözünü kırpmadan, vatanın bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya haykırırcasına canından aziz bildiği evlatlarını Mehmetçik olsun diye ordusuna teslim etmekteler...

Çünkü biliyorlar evlatlarının görevlerinin kutsallığı ve önemini. "Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada, her zaman ve her yerde, milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu, Türk Sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine and içerim!" sözünün ardından Mehmetçik rütbesinin alınacağını...

Ve biliyorlar ki bu andın teminatının şeref, bedelinin gerektiğinde uğruna ölmek olduğunu...

...Evlatlarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan Cumhuriyet ordularının bir mensubu olduğunu...

İşte Türk anne ve babalarının bu bilinç içerisinde olması bizi, hepimizi; kısacası Türk milletini bir arada tutan şey değil mi?

...Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye cumhuriyetinin ulus, laik ve üniter yapısına gösterilen duyarlılık ve hassasiyet değil mi bizi güçlü kılan?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin sonsuza kadar yaşatılması kararlılığı değil mi, ya da?

* * *

Tüm Mehmetçiklerimizle ve Mehmetçik adaylarımızla tıpkı anne, baba ve yakınları gibi Türk milletinin fertleri olarak bizler de onur ve gurur duyuyoruz...

Mehmetçik, Türk ulusunun birlik ve beraberliğini pekiştiren ortak sevincimiz, üzüntümüz, gururumuz ve onurumuzdur...

...Biliyoruz ki, "Cumhuriyet orduları; Cumhuriyeti ve kutsal topraklarını güvenle koruma ve savunma kudretindedir ve hazırdır".

Gazi Mustafa Kemal'in söylediği gibi...

(Haber Ekspres, 16 Aralık 2008)

Hiç yorum yok: