30 Ocak 2011

TÜRKİYE'NİN CHP'YE VE İLKELERİNE İHTİYACI VAR!- ZAFER YAPICI


"...İlkelerimizden şikayet edersek sanmayın ki güçleniriz. Başkalarının ilkelerinin peşinden gidersek, bu bizi hiçbir yere götürmez. Türkiye buralara geldiyse CHP'nin ilkeleri ile geldi. Atatürk'ün ilkeleri ile geldi. Onu en çok tahrip etmek isteyenler dahi bugün onun önünde saygı duruşu yapıyorsa, ısrarla bunun üzerinde durduğumuz içindir..."

Bu sözler CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait...

"...İnsan olmanın, inançlı olmanın, ülkesini sevmenin bir yolu da vasiyetlere sahip çıkmaktır. Kişi öldü, yaşamını yitirdi, ama onun bıraktığı vasiyet onun yakınları tarafından titizlikle yerine getirilir. Bizim bir kurtarıcımız vardı Mustafa Kemal. O yedi düvele savaş açtı. Eğer bugün bu ülkenin minarelerinden ezan okunuyorsa, dönüp baksınlar Mustafa Kemal'in yüceliğine. Onun vasiyetini 12 Eylülcüler çiğnedi. Türk Dil Kurumu'nu ve Türk Tarih Kurumu'nu kapatıp birer devlet dairesi haline dönüştürdüler. Kim düzeltecek bunu? Mustafa Kemal'in partisi, halkın partisi düzeltecek bunu. Vasiyete sahip çıkacağız."

Bu sözler de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait...

* * *

Niçin bu sözler söylenmiştir?...

Bu sözler, CHP'nin özü olan ilkelerine; Atatürk'ün ilkelerine ters düşen anlayışların içte ve dışta yüksek sesle konuşur hale gelmesi ve ülkenin ulus, üniter ve laik yapısına yönelik aşındırma girişimlerinin artması üzerine söylenmiştir.

Cumhuriyet tarihimizde şimdiye kadar karşılaştığımız en büyük tehlikenin; yani yargının siyasi iktidarın kontrolüne girmesi ile faşist bir yönetime doğru gidişin üzerine söylenmiştir.

Sizce de Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu, yukarıdaki sözleriyle Türk Milletine çok önemli bir mesaj vermiyorlar mı?

Geleceğin Türkiyesi'ni demokratik, laik sosyal hukuk devlet ilkeleri bağlamında gözetip onun çağdaş ve üniter yapısını yaşatmak istiyorsak, bu mesajları tekrar tekrar okuyup geleceğimizi şekillendirmeliyiz.

Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerle anlattığı gibi: "... Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar".

Burada Mustafa Kemal Atatürk'ün temel eksen dediği, onun ilke ve devrimleridir.

Değerli okurlarım, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu bu temel eksene dün olduğu gibi bugün de sahip çıkan partinin CHP olduğunu ifade etmektedirler.

Türk milletinin de Atatürk ilke ve devrimlerine ve CHP'ye sahip çıkarak hem cumhuriyetimizi sonsuza değin yaşatacağını hem de milletçe refaha ulaşılacağını ifade etmektedirler.

Bu mirasa ve bu mesajlara sahip çıkmalıyız.

Nasıl mı?...

Ne yaparak mı?...

Mustafa Kemal Atatürk'e kulak verelim...

Şöyle diyor Ulu Önder:

"Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin; hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır; herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır, fakat sen buna karşı direneceksin. Önüne sonsuz engeller de yığacaklardır. Kendini büyük değil, küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin".

...Başka söze gerek var mı?...

(Haber Eksprews Gazetesi- 31 Ocak 2011)

Hiç yorum yok: