28 Kasım 2011

BEDELLİ…- ZAFER YAPICI


Tarih 5 Eylül 2006. Balıkesir’de Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir” dedi.

Askere gözdağı verdi.

Tarih 16 Haziran 2011. Ankara Havaalanı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “…Gündemimizde bedelli askerlik yok. Ben Recep Tayip Erdoğan olarak böyle bir sorumluluğun altına giremem. Parası olan var, olmayan var. Parası olan bastıracak parayı kurtulacak. Parası olmayan askerlik yapacak… Bizim şu anda gündemimizde böyle bir durum yok” dedi.

Şehit ailelerine, fakir fukaraya umut verdi.

Tarih 22 Kasım 2011. Yine Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı. “30 yaşından gün alanlar 30 bin TL ödeyerek, 21 gün askerlik de yapmadan bedelli askerlikten faydalanabilecek… Bedelli Askerlik Kanunu ile bu alınan paralar şehit ailelerine, özürlülere yönelik bütçelerde kullanılacak” dedi…

Söylediği sözleri bir anda unutuverdi…

Fakir fukaranın umutlarını kırdı.

Onlara devletin ancak bedellinin ödeyeceği paralarla sahip çıkacağını gören şehit ailelerinin ve gazilerin onurlarını kırdı, devlete olan güvenlerini sarstı.

Kendi söylediği doğrularını 160 gün sonra yalanlayan bir başbakanımız var…

* * *

Tarih 23 Kasım 2011. Bir oğlu iki ay önce şehit olan Konyalı anne Cemile Aygör “askerden muaf” diğer oğlunun da asker alınması için dilekçe verdi.

Aygör’ün dilekçesi kabul edildi.

Konyalı şehit anası Cemile Aygör askerliğin bir vatan borcu, asker ocağın da Peygamber ocağı olduğunu bu davranışı ile hatırlattı. “Bedelli Askerlik” ve “Vicdani Red”e karşı toplumun tepkisini çok anlamlı bir biçimde yansıttı.

Bir yanda “vatan sağ olsun” diyenler var…

Diğer yanda “babam sağ olsun” diyenler…

Bir yanda iki ay önce şehit olan oğlunun ardından ikinci oğlunu da askere göndermek isteyen Konyalı Cemile Aygör’ün tüm yurdu duygulandıran onurlu kararı…

Diğer yanda da Başbakan’ın önce olmaz sonra olur dediği tüm toplumu üzen güven sarsıcı kararı…


* * *

Değerli okurlarım, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır diyordu…

Oysa bugün vatanı teferruat sayan bir anlayışla yönetiliyoruz.

Ne büyük acı…
(Hber Ekspres Gazetesi- 28.11.2011)

Hiç yorum yok: