07 Ekim 2008

BİR KEZ DAHA TERÖR...-ZAFER YAPICI

Geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün sınır karakoluna PKK tarafından bir terörist saldırı düzenlendi.

350 kişilik bir grup halinde geldi teröristler. Irak sınırından sızdılar.

Uçaksavarları, makineli silahları ve taşınabilir havan toplarıyla...

Katırlarla sınırdan geçtiler...

15 şehit verdi ülkem. 6'sı ağır 21 yaralımız var.

* * *
ABD'nin CNN International ve İngiltere'nin BBC televizyonları olayı "Kürt isyancılar (rebels) tarafından 15 Türk askeri öldürüldü" başlığıyla verdi.

CNN ve BBC yine teröriste terörist demedi! Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 2007 yılında gerçekleşen ve 12 askerimizin şehit olduğu terör eylemiyle ilgili yaptıkları haberlerde olduğu gibi...

* * *

Teröristler nereden Türkiye'ye girdiler?

Kuzey Irak'tan.

Teröristlerin Türkiye'ye girdiği bölge kimin kontrolündeydi?

Barzani yönetiminin sorumluluktan kaçmak üzere ortaya attığı "kontrolsüz bölge" iddialarının hiçbir dayanağı yok!

Cevap net. Barzani'nin ve ABD güçlerinin.

* * *

Hatırlarsınız. ABD, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta bir askeri operasyona girişmesinin gerekçesini ortadan kaldırmak amacıyla geçen yılın kasım ayından itibaren Türkiye'ye "anlık istihbarat" vaadinde bulunmuştu.

2007 yılının aralık ayında ABD Büyükelçisi Wilson, Türkiye ile ABD arasında, PKK terör örgütüne yönelik anlık istihbarat paylaşımının çok iyi gittiğini belirterek, "Türkiye'ye yararlı bilgiler sunuyoruz. PKK ilk defa Türkiye'de ve Kuzey Irak'ta hoş karşılanmadığını gördü" demişti.

Bu nasıl bir anlık istihbarat paylaşımıysa...

350 terörist ağır silahlarıyla, katırlarıyla ABD'nin kuş uçurtmadığı bölgeden geçti. 15 yiğidimiz can verdi.

* * *

Bir kez daha terör...

Bir kez daha müttefik olarak sunulan devletlerin en itibar sahibi basın kuruluşlarının "terör" olarak tanımlamaktan kaçındığı bir terör olayı söz konusu.

Bir kez daha müttefik olarak sunulan devletlerin teröre karşı işbirliği vaadinin gerçekleşmediğine tanık olduk. Kimse kimseyi kandırmasın.

Daha vahimi, müttefik olarak sunulan devletlerin kontrolündeki topraklardan Türkiye'ye yönelen oldukça büyük çaplı bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık.

Ve bir kez daha ağlıyoruz.

Bir kez daha...

(Haber Ekspres, 7 Ekim 2008)

Hiç yorum yok: